Mreža za prostor od leta 2009 povezuje nevladne organizacije in lokalne pobude na področju urejanja prostora.

Aktivno si prizadeva za ureditev sodelovanja javnosti in večjo vlogo nevladnih organizacij ter lokalnih pobud in civilnih iniciativ pri urejanju prostora ter za ureditev statusa nevladnih organizacij v javnem interesu na področju urejanja prostora. Razvija vsebinska področja, ki so ključna za urejanje prostora in vlogo nevladnih organizacij v njem.

Mreža je prepoznana kot glavna povezovalka nevladnih organizacij na področju urejanja prostora ter drugih akterjev za uveljavitev trajnostnega in vključujočega urejanja prostora. Kot posledica njenega delovanja se je dvignilo zavedanje o problematiki urejanja prostora v Sloveniji in o obstoju in pomembnosti nevladnih organizacij, ki delujejo na tem področju.

Mreža deluje v skladu s Temeljno listino Mreže za prostor. Svoje delovanje skozi proces posvetovanja s članicami strateško načrtuje. Trenutno so aktualni Strateški cilji mreže do leta 2025.

Mreža za prostor je vsebinska mreža po Zakonu o nevladnih organizacijah. Koordinator mreže je IPoP – Inštitut za politike prostora.

 

Poslanstvo

Članice

Aktivnosti

Financiranje

 

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close