Idejni zajtrk 2020

Podnebni program Mreže za prostor, ki smo ga začeli izvajati sredi maja, naslavlja največji aktualni izziv urejanja prostora: blaženje podnebnih sprememb in prilagajanje na posledice podnebne krize. V prihodnjih letih nameravamo v sodelovanju z različnimi akterji nasloviti prometno politiko, okrepiti upravljanje z zelenimi površinami, prilagoditi načrtovanje, opolnomočiti skupnosti in utrditi podporno okolje za nevladne organizacije na področju urejanja prostora. Ob tem želimo čim konkretneje podpreti tudi članice mreže.

Imate idejo? Iščemo projekte na presečnem polju urejanja prostora in podnebnih sprememb. Zaželeni so projekti, ki prek majhnih lokalnih aktivnosti, rešitev oziroma intervencij v prostoru prikazujejo možnosti za ukrepe na širši oziroma sistemski ravni.

Za projekte članic Mreže za prostor je v letu 2020 na voljo 14.850 EUR in radi bi podprli vsaj 3 projekte.

Pričakujemo predvsem projekte, ki:

  • so praktične rešitve s konkretnimi učinki v prostoru;
  • imajo velik ozaveščevalni potencial;
  • imajo potencial razširjenja in prenosa v druga okolja;
  • podpirajo povezovanje lokalne skupnosti.

Kako se prijaviti? Do vključno 5. julija 2020 na e-naslov mreza@ipop.si pošljite kratko prijavnico z opisom projekta. Če bo s prijavo vse v redu boste povabljeni na Idejni zajtrk, ki bo 10. julija 2020 v Mariboru, in kjer boste svojo idejo predstavili drugim in sodelovali v razpravi. Podrobnosti najdete v pripeti razpisni dokumentaciji in prilogah.

Želite le slišati ideje drugih? Ni problema. Pridite na zajtrk, druženje in glasovanje za projekte, ki lahko pomagajo pri blaženju podnebnih sprememb in prilagajanju nanje, in ozaveščajo o njih ter o vlogi nevladnih organizacij v urejanju prostora.

Zakaj Idejni zajtrk: Podnebni program Mreže za prostor, ki ga na IPoP – Inštitutu za politike prostora izvajamo od sredine maja 2020 do maja 2024, omogoča tudi podporo projektom manjših članic mreže, ki ne izpolnjujejo pogojev za status nevladne organizacije za delovanje v javnem interesu, oziroma delujejo na lokalni ravni. Razpis bo tekom izvajanja Podnebnega programa predvidoma ponovljen še trikrat, v letih 2021, 2022 in 2023. Podnebni program Mreže za prostor sofinancirata Eko sklad in Ministrstvo za okolje in prostor iz Sklada za podnebne spremembe. 

Vprašanja? Za vsa vprašanja smo na voljo na naslovu mreza@ipop.si in na telefonu 059 063 683 (Marko).

Razpisna dokumentacija

Prijavnica

Strateške usmeritve Podnebnega programa mreže do leta 2025

Strateški cilji mreže do leta 2025

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close