[VABILO] Dobra praksa Občine Kamnik: Kreativna četrt Barutana

Dobra praksa Občine Kamnik: Kreativna četrt Barutana

Oživljanje industrijske dediščine v sodelovanju z lokalnim kreativnim sektorjem

Spletna izmenjava izkušenj: sreda, 22. 3. 2023, 10:00 – 11:30

 

Številne slovenske občine se soočajo z izzivom oživljanja nekdanjih industrijskih objektov, ki so danes prazni. Hkrati občine iščejo tudi načine, kako v kraju zadržati mlado delovno silo, ki deluje na področju kreativne ekonomije, enem od sektorjev z največjim potencialom za rast. 

Občina Kamnik v zadnjih letih uspešno in proaktivno naslavlja oba izziva hkrati. V sodelovanju z lokalnim kulturnim in kreativnim sektorjem ter Javnim zavodom za kulturo Kamnik oživlja območje Barutane, nekdanje tovarne smodnika, ki počasi postaja novo kulturno in podjetniško središče mesta.

Kako poteka oživljanje območja? Kako bo potekala prenova? Kako poteka sodelovanje z lokalnim kreativnim sektorjem? S kakšnimi izzivi se sooča občina in kako jih rešuje? 

Vabljeni na webinar, na katerem bodo predstavniki Občine Kamnik in predstavniki kreativnega sektorja, združenega v Kreativno četrt Barutano, predstavili projekt in odgovorili na vaša vprašanja.

Izmenjava izkušenj bo potekala v aplikaciji Zoom. Obvezne prijave na webinar sprejemamo do 17. 3. na tej povezavi.

 

Program dogodka

10.00 –      10.05 Uvodni pozdrav Zala Velkavrh, moderatorka dogodka
10.05 – 10.20 Od smodnišnice do Kreativne četrti Barutana Rok Kosec (Kreativna četrt Barutana)
10.20 – 11.10 Kako zagnati in spodbuditi kreativno prenovo mesta? Pogovor z dr. Marijo Ježek (vodja Oddelka za urejanje prostora), Borisom Ravbarjem (vodja Oddelka za razvoj in investicije), Ireno Gajšek (direktorica Javnega zavoda za kulturo Kamnik) in Rokom Koscem (KČB)
11:10 – 11:30 Pogovor med predstavniki občin

Dogodek v sodelovanju v okviru Podnebnega programa Mreže za prostor organizira neprofitni urbanistični studio Prostorož. Za vse dodatne informacije so dosegljivi na naslovu info@prostoroz.org in tel. številki 031676144 (Zala Velkavrh).

Podnebni program Mreže za prostor sofinancirata Eko sklad in Ministrstvo za naravne vire in prostor s sredstvi Sklada za podnebne spremembe Za mnenja, predstavljena na dogodku, so izključno odgovorni organizatorji dogodka in ne odražajo nujno stališč Ministrstva za naravne vire in prostor, Eko sklada j.s. ali projektnih partnerjev.

Foto: Mitja Kuret

 

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close