Trajnosten in vključujoč življenjski prostor, za vse!

V času podnebnih sprememb, jasno začrtanih ciljev Pariškega sporazuma in nepredstavljivega pritiska na naravo in biotsko pestrost s strani človeka, je celovito načrtovanje ureditve prostora, v katerem živimo, eno izmed ključnih orodij varstva okolja ter blaženja in prilagajanja na podnebne spremembe. Kakovostno in vključujoče urejanje prostora ima neposreden vpliv na to, kako deluje podnebje ter na kakovost in zdravje bivalnega okolja – tako v mestih kot v manjših naseljih.

Mladi za podnebno pravičnost in Mreža za prostor vas vljudno vabimo na naše prvo skupno srečanje v okviru sodelovanja za trajnostno in vključujoče urejanja prostora, ki ga bomo izpeljali v zeleni oazi sredi Ljubljane – v Botaničnem vrtu.

Na dogodku bomo predstavili osnove trajnostnega urejanja prostora, trajnostne mobilnosti v mestih in se pogovorili o aktivni ter vključujoči participaciji pri posegih v prostor ter možnostih nadaljnjega skupnega dela in prizadevanj za bolj odporno, aktivno in trajnostno družbo prihodnosti.

KDAJ: Torek, 25. avgusta od 18:00 do 20:00 (2 uri).

KJE: Botanični vrt Univerze v Ljubljani, Ižanska cesta 15.

PROGRAM:
Po uvodnem pozdravu, predstavitvah udeležencev in pravil sodelovanja v razpravi, se bomo pogovorili o:

  • TRAJNOSTNEM UREJANJU PROSTORA (predstavitev in razprava, 30 min);
  • TRAJNOSTNI MOBILNOSTI s poudarkom na parkirni politiki, ki ima bistven vpliv na količino osebnih vozil v mestih in na razvitost javnega potniškega prometa (predstavitev in razprava, 30 min);
  • Sledi premor s piškoti in sokom (15min), nato se pogovorimo še o;
  • MOŽNOSTIH SODELOVANJA, povezovanja in skupnega dela na konkretnih pobudah, s poudarkom na mladim in drugim skupinam prilagojeni vključujoči participaciji pri urejanju našega življenjskega prostora (do konca dogodka).

S seboj prinesite deke in druge pripomočke za sedenje na tleh; v primeru dežja se bomo premaknili pod streho.


Dogodek je namenjen vsem, ki vas zanima aktivno (so)delovanje na področju trajnostnega urejanja okolja v urbanih in lokalnih okoljih, ali bi o tej temi preprosto radi izvedeli več. Želite vplivati na kakovost življenjskega in bivanjskega prostora, pa ne veste kako se stvari lotiti? Pridružite se nam in skupaj lahko naredimo korak naprej! 😉

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close