Ponovno bomo podprli Podnebne akcije naših članic

Za Mrežo za prostor in njenimi članicami sta že dve sezoni uspešno izvedenih Podnebnih akcij. Do sedaj izvedene Podnebne akcije so pokazale, kako lahko z veliko dobre volje in idej in s sodelovanjem projekti članic Mreže za prostor kljub razmeroma skromni podpori dosežejo veliko vidnost in dobre rezultate. V okviru razpisa za sofinanciranje projektov članic Mreže za prostor letoš že drugič zbiramo ideje, katerih izvedbo bo podrl Podnebni program Mreže za prostor.

Iščemo projekte na presečnem polju urejanja prostora in podnebnih sprememb. Zaželjeni so projekti, ki prek majhnih lokalnih aktivnosti, rešitev oziroma intervencij v prostoru prikazujejo možnosti za ukrepe na širši oziroma sistemski ravni. Pretekle podnebne akcije so pokazale sinergijske učinke predvsem zaradi sodelovanja več NVO ali drugih organizacij in iniciativ (npr. Mladi za podnebno pravičnost) v projektu, zato tudi letos naše članice spodbujamo k razmisleku o vključitvi drugih organizacij in/ali iniciativ v oblikovanje in izvedbo vaših projektnih idej.

Za projekte članic Mreže za prostor je v drugem razpisu v letu 2022 na voljo skupno 9.350 EUR.

Pričakujemo predvsem projekte, ki:
– so praktične rešitve s konkretnimi učinki v prostoru;
– imajo velik ozaveščevalni potencial;
– imajo potencial razširjanja in prenosa v druga okolja;
– podpirajo povezovanje lokalne skupnosti.

Kako se prijaviti? Do vključno 13. aprila 2022 (do 23:59) na e-naslov mreza@ipop.si pošljite kratko prijavnico z opisom projekta. Če bo s prijavo vse v redu boste povabljeni na Idejni zajtrk, ki bo 20. aprila 2022 (v živo v Ljubljani), in kjer boste svojo idejo predstavili drugim in odgovarjali na vprašanja. Podrobnosti najdete na spletni strani Mreže za prostor, pod zavihkom Podnebne akcije.

Želite le slišati ideje drugih? Ni problema. Pridite na zajtrk, druženje in glasovanje za projekte, ki lahko pomagajo pri blaženju podnebnih sprememb in prilagajanju nanje, in ozaveščajo o njih ter o vlogi nevladnih organizacij v urejanju prostora. PRIJAVA

Zakaj Idejni zajtrk: Podnebni program Mreže za prostor omogoča tudi podporo projektom manjših članic mreže, ki ne izpolnjujejo pogojev za status nevladne organizacije za delovanje v javnem interesu, oziroma delujejo na lokalni ravni. Razpis bo tekom izvajanja Podnebnega programa predvidoma ponovljen še enkrat, v letu 2023. Podnebni program Mreže za prostor sofinancirata Eko sklad in Ministrstvo za okolje in prostor iz Sklada za podnebne spremembe.

Vprašanja? Za vsa vprašanja smo na voljo na naslovu mreza@ipop.si

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close