[Vabilo] Posvet “Kje in kako se srečata zeleni in digitalni prehod?”

Kaj imata skupnega digitalni in zeleni prehod? Predvsem to, da sta vodilni politiki preobrazbe družbe v ogljično nevtralno družbo krožnega gospodarstva, začrtani v Zelenem dogovoru EU, ki jo narekuje okoljska in podnebna kriza. V praksi pa gre za sektorsko precej ločeni politiki, ki ju je nujno povezati, poiskati njune sinergije in nasloviti napetosti med njima. V novih geopolitičnih razmerah je na pomembnost tesnega povezovanja zelenega in digitalnega prehoda opozorila tudi Evropska komisija v svojem Poročilu o strateškem predvidevanju za leto 2022: Tesno povezovanje zelenega in digitalnega prehoda v novih geopolitičnih razmerah.
Vabimo vas na posvet Kje in kako se srečata zeleni in digitalni prehod, kjer se bomo spoznali z mehanizmi zelenega in digitalnega prehoda ter s točkami in načini njihovega prepletanja.16. maj 2023, 10.00 – 13.00, Hiša EU, Ljubljana

Na posvetu se bomo pogovarjali tudi o tem, kako sta zeleni in digitalni prehod povezana v Sloveniji in s katerimi izzivi se še moramo spopasti.

Posvet je namenjen oblikovalcem in izvajalcem zelenih in digitalnih politik, izvajalcem porabe skladov EU v Sloveniji, lokalnim skupnostim, nevladnim organizacijam in zainteresiranim strokovnjakom.

 

Več informacij najdete v vabilu.

Obvezne prijave zbiramo tukaj.

 

Posvet organizirajo Mreža NVO za vključujočo informacijsko družbo, mreža okoljskih organizacij Plan B za Slovenijo in Mreža za prostor ob podpori Konzorcija vsebinskih mrež NVO in partnerstva SRIP Pametna mesta in skupnosti.

 

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close