Ponovno bomo podprli lokalne projekte za spopadanje s podnebnimi spremembami

Imate idejo, ki bi pomagala pri blaženju podnebnih sprememb ali prilagajanju nanje, in bi jo radi preizkusili v vašem kraju?

Po uspešno izvedenih projektih Idejnega zajtrka 2020, s katerimi so izbrane članice z malimi koraki prispevale k velikim spremembam, zbiramo nove ideje, katerih izvedbo bo podrl Podnebni program Mreže za prostor.

Iščemo projekte na presečnem polju urejanja prostora in podnebnih sprememb. Zaželjeni so projekti, ki prek majhnih lokalnih aktivnosti, rešitev oziroma intervencij v prostoru prikazujejo možnosti za ukrepe na širši oziroma sistemski ravni.

Za projekte članic Mreže za prostor je tudi v letu 2021 na voljo 14.850 EUR in radi bi podprli vsaj 3 projekte.

Pričakujemo predvsem projekte, ki:
– so praktične rešitve s konkretnimi učinki v prostoru;
– imajo velik ozaveščevalni potencial;
– imajo potencial razširjanja in prenosa v druga okolja;
– podpirajo povezovanje lokalne skupnosti.

Kako se prijaviti? Do vključno 8. marca 2021 na e-naslov mreza@ipop.si pošljite kratko prijavnico z opisom projekta. Če bo s prijavo vse v redu boste povabljeni na spletni Idejni zajtrk, ki bo 18. marca 2021, in kjer boste svojo idejo predstavili drugim in odgovarjali na vprašanja. Podrobnosti najdete v pripeti razpisni dokumentaciji in prilogah.

Želite le slišati ideje drugih? Ni problema. Pridite na zajtrk, druženje in glasovanje za projekte, ki lahko pomagajo pri blaženju podnebnih sprememb in prilagajanju nanje, in ozaveščajo o njih ter o vlogi nevladnih organizacij v urejanju prostora.

Zakaj Idejni zajtrk: Podnebni program Mreže za prostor omogoča tudi podporo projektom manjših članic mreže, ki ne izpolnjujejo pogojev za status nevladne organizacije za delovanje v javnem interesu, oziroma delujejo na lokalni ravni. Razpis bo tekom izvajanja Podnebnega programa predvidoma ponovljen še dvakrat, v letih 2022 in 2023. Podnebni program Mreže za prostor sofinancirata Eko sklad in Ministrstvo za okolje in prostor iz Sklada za podnebne spremembe.

Vprašanja? Za vsa vprašanja smo na voljo na naslovu mreza@ipop.si

POMEMBNO: Podaljšanje roka za oddajo prijav. Prijavnico je potrebno na e-naslov mreza@ipop.si poslati do vključno 8. marca 2021 (do 23:59).

Razpisna dokumentacija

Prijavnica

Specifikacija stroškov

Strateške usmeritve Podnebnega programa mreže do leta 2025

Strateški cilji mreže do leta 2025

Write a response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close