Podnebno izobraževanje Temeljni pojmi podnebnih sprememb s profesor dr. Lučko Kajfež Bogataj

Urejanje prostora je eno izmed pomembnih orodij za naslavljanje podnebnih sprememb. Kako načrtujemo rabo prostora in upravljamo s prostorom, v veliki meri določa možnosti za blaženje podnebnih sprememb in prilagajanje nanje ter tako ustvarja odpornost našega okolja na podnebne spremembe.

V Mreži za prostor želimo prispevati k temu, da bi s strateškim načrtovanjem, oblikovanjem in rabo prostora spodbujali take vzorce bivanja, mobilnosti, potrošnje, dela in izvajanja drugih dejavnosti, ki bodo hkrati prispevali h kvaliteti življenja v spreminjajočem se podnebju in k doseganju podnebnih ciljev. Hkrati tudi verjamemo, da moramo za to, da bi lahko po najboljših močeh prispevali k blaženju in prilagajanju, vsi razumeti podnebne spremembe in podnebne politike.

V okviru Podnebnega programa temu namenjamo serijo izobraževanj in vabimo vas na prvo od njih z naslovom Temeljni pojmi podnebnih sprememb. Na spletnem seminarju nam bo profesor dr. Lučka Kajfež Bogataj predstavila podnebne spremembe, vzroke zanje in njihove posledice.

Kdaj: 18.11.2020 od 15. do 17. ure

Kje: na spletu – Zoom (povezava bo prijavljenim dan pred dogodkom posredovana)

Obvezna je prijava TUKAJ.


Izobraževanje je namenjeno članic Mreže za prostor in drugim, ki jih zanimajo podnebne spremembe v kontekstu urejanja prostora. Izobraževanje je del Podnebnega programa Mreže za prostor,ki ga sofinancirata Eko sklad in Ministrstvo za okolje in prostor iz Sklada za podnebne spremembe.

Avtor naslovne fotografije:  Goran Horvat iz Pixabay 

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close